0 produkter i varukorg
Summa: 0 kr

ENERPEEL® EL EYE & LIP; TCA & LACTIC ACID (Mjölksyra)

 

Kemisk Peel för åldrad hud runt ögon och läppar. Denna Peel är baserad på en kombination av TCA syra och Mjölksyra. Syror som är väl dokumenterade som effektiva antiage syror. Syran är en flerlagerspeeling där vart lager ökar behandlingsintensiteten. Behandlingen framkallar en exfoliering (peeling) av hudytan.

 

ENERPEEL® EL är den första peelingen utvecklad för området där åldrandet framträder först och oftast syns som mest. Behandlingen har indikation för behandling runt ögonen, på övre och undre ögonlock samt området runt läpparna. ENERPEEL® EL stimulerar till ökad cellförnyelse, reducering av pigmentförändringar och  ökar dessutom produktionen av nytt kollagen och elastin vilket ger ökad hudelasticitet och fasthet. Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen.  

 

ENERPEEL® EL har en rad olika indikationer:

  • Hudförnyelse (Hudföryngring)
  • Uppstramning av vävnaden
  • Hyperpigmentering runt ögon
  • Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer och rynkor)

Behandlingen

Behandlingen är en ytlig till ytlig/medium peeling och görs som kur med 4 behandlingar, 1 behandling var eller varannan vecka. En kur kan kompletteras med ytterligare kur beroende på indikation och hudkvalitet.

 

Före / Under behandlingen

Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Gelésyran  appliceras jämnt över hudytan och en övergående svidande känsla uppstår. Appliceringarna upprepas tills vävnaden är mättad dock med maximalt applicering om 4 lager. Efter verknings tiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” (vid frosting neutraliseras syran omgående)  och avslutas med Fillast ögonkräm och Terproline kräm som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd. 

 

Efter behandlingen

Graden av rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvallitet och behandlingens intensitet. Efter ett par dagar sker en efterfjällning i olika grad beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs dock relativt snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med  7- 14 dagars intervall.   

 

Produkter under behandlingen

Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder. 

 

Kontraindikationer

  • Graviditet & amning
  • Aktiv inflammatorisk dermatit
  • Roacutane behandling de senaste 6 månaderna
  • Allergi för Mjölksyra
  • Efter ögonlocksoperation avvakta 6 månader

Behandlingsmeny

Enerpeel TCA Antiage Eye & Lip

ca 30 minuter

 

4 behandlingar.

 

Bokningsvillkor

 

Pris: 3500 kr

 

Onlinebokning Köp Presentkort

Konsultation inför KUR-behandling

ca 30 minuter

 

Beskrivning av behandling

 

Bokningsvillkor

 

Pris: 200 kr

 

Onlinebokning Köp Presentkort

Wilma

Skolgatan 56 A
903 27 Umeå
Visa på karta

Bokning

090 - 71 01 11
Onlinebokning

Öppettider

Butik vardag: 10-18
Butik lördag: 11-15
Behandlingar: 09-20
Relaxavdelning: 10-23
Följ på Facebook Följ på Instagram © 2020 Wilma Information om cookies