0 produkter i varukorg
Summa: 0 kr

Botox för Pannrynkor


I det naturliga åldrandet uppstår allt fler och djupare rynkor i vår hud, särskilt i ansiktet där vi har väldigt många muskler. Förutom stigande ålder, så beror uppkomsten av rynkor även på hur mycket du använder de ansiktsmuskler som orsakar de vanligaste rynkorna. Med pannrynkor menas de horisontella linjer som uppstår i pannan när man höjer på ögonbrynen genom att använda pannmuskeln m. Frontalis. Injektioner med Botox är en av de allra vanligaste medicinska estetiska behandlingarna och ett av de mest förekommande områdena som åtgärdas är rynkor i pannan.

 

Vad går behandlingen ut på?

Pannrynkor kan behandlas med Botox - en medicin som motverkar rynkor genom att göra så att musklerna slappnar av. Huden blir då slätare och rynkorna mindre synliga. Botox är en tillfällig behandlingsmetod som fungerar som så att nervsignalen som går till muskeln blockeras och muskeln kan därför inte dras samman lika mycket. Huden i pannan blir därmed slätare och man får ett piggare, gladare uttryck med färre eller inga rynkor alls som resultat. Botox kan även användas för att förebygga uppkomsten av framtida rynkor.

 

Hur går det till?

Med en mycket liten, tunn nål injiceras Botox i huden i pannan.

 

Hur lång tid tar det?

Den totala bokningstiden är 15 minuter, men själva injektionen tar mindre än en minut. Innan behandlingen påbörjas får du fylla i en hälsodeklaration och jag gör även en individuell bedömning.

 

Gör det ont?

Smärtnivån är mycket låg. Behandlingen med den fina nålen går fort och är ofta helt smärtfri, ingen lokalbedövning
behövs. I vissa fall kan det svida lite en kort stund.

 

Kommer det att bli blåmärken?

En del får inga märken alls, men det kan hända att du får små stickmärken, dessa brukar då försvinna redan inom en timme. Du kan gå till jobbet som vanligt direkt efter behandlingen.

 

När kan man se resultatet av behandlingen?

Du kan förvänta dig att börja se resultatet av behandlingen efter cirka 7-10 dagar. Den maximala effekten blir synlig vid 10-14 dagar.

 

Hur länge varar resultatet?

Du kan förvänta dig att resultatet av behandlingen håller i sig cirka 3-6 månader.

 

Ingår det något återbesök?

Du är välkommen att boka ett kostnadsfritt återbesök hos mig inom 14-20 dagar efter genomförd behandling. Om du då önskar påfyllning med ytterligare Botox så kostar det inget extra.

 

Vad kostar det?

Priset är 2900:-

Wilma

Skolgatan 56 A
903 27 Umeå
 Visa på karta

Bokning

090 - 71 01 11
Onlinebokning

Öppettider

Butik vardag: 11-17
Butik lördag: 12-15
Behandlingar: 09-20
Relaxavdelning: 10-23
Följ på Facebook Följ på Instagram © 2021 Wilma Information om cookies