0 produkter i varukorg
Summa: 0 kr

Botox för Bekymmersrynkan - "Argrynkan"


 


I det naturliga åldrandet uppstår allt fler och djupare rynkor i vår hud, särskilt i ansiktet där vi har väldigt många muskler. Förutom stigande ålder, så beror uppkomsten av rynkor även på hur mycket du använder de ansiktsmuskler som orsakar de vanligaste rynkorna. Med “argrynkan” menas de vertikala linjer som uppstår mitt emellan ögonbrynen när man drar ihop dem i en bekymrad eller arg min, genom att använda musklerna m. Glabella och m. Corrugator Supercilii.

 

Argrynkan kan behandlas med Botox - en medicin som motverkar rynkor genom att göra så att de behandlade musklerna slappnar av. Injektioner med Botox är en av de allra vanligaste medicinska estetiska behandlingarna och ett av de mest förekommande områdena som åtgärdas är den så kallade argrynkan mellan ögonbrynen.

 

Huden blir då slätare och rynkorna mindre synliga eller försvinner helt. Botox är en tillfällig behandlingsmetod som fungerar genom att nervsignalen som går till muskeln blockeras och muskeln kan därför inte dras samman lika mycket. Pannan blir därmed slätare och man får ett piggare, gladare uttryck som resultat. Botox kan även användas för att förebygga uppkomsten av framtida rynkor.

 

Med en mycket liten, tunn nål injiceras Botox i huden längs ögonbrynens övre rand. Den totala bokningstiden är 15-30 minuter, men själva injektionen tar mindre än en minut. Innan behandlingen påbörjas får du fylla i en hälsodeklaration och jag gör även en individuell bedömning.

 

Smärtnivån är mycket låg. Behandlingen med den fina nålen går fort och är ofta helt smärtfri, ingen lokalbedövning
behövs. I vissa fall kan det svida lite en kort stund. En del får inga märken alls, men det kan hända att du får små stickmärken, dessa brukar då försvinna redan inom en timme. Du kan gå till jobbet direkt efter behandlingen.

 

Du kan förvänta dig att börja se resultatet av behandlingen efter cirka 7-10 dagar. Den maximala effekten blir synlig vid 10-14 dagar, och du kan förvänta dig att resultatet av behandlingen håller i sig cirka 3-6 månader.

 

Du är välkommen att boka ett kostnadsfritt återbesök hos mig inom 14-20 dagar efter genomförd behandling. Om det visar sig att det behövs mer, så ingår påfyllning med ytterligare Botox kostnadsfritt.

Wilma

Skolgatan 56 A
903 27 Umeå
 Visa på karta

Bokning

090 - 71 01 11
Onlinebokning

Öppettider

Butik & Reception: 
Mån - Fre
: 10-18
Lördag: 11-15
Bokningstid för Behandlingar: 09-20
Bokningstid för Spaavdelning: 10-23
Följ på Facebook Följ på Instagram © 2022 Wilma Information om cookies