PYRUVIC ACID (Pyrodruvsyra) 50% 

ENERPEEL® PA  är baserad på Pyrodruvsyra, som utvinns ur bl a Vinäger, med exfolierande egenskaper. Syran omvandlas till Mjölksyra och har antibacteriell, talgkörtelreglerande och bakteriostatisk effekt. Syran verkar lätt peelande och neutraliserar förhöjd talgproduktion samtidigt som den har uppstramande effekt med omedelbar verkan.  
ENERPEEL® PA löser keratinisering (förhorning av vävnaden) och reducerar talgproduktionen varför den är mycket lämplig för behandling av acne med pormaskar och/eller inflammationer. ENERPEEL® PA har god effekt på måttlig solskada med en anti-åldrande effekt på rynkor, linjer och texturer genom att behandlingen stimulerar ökad collagenproduktion för fasthet och elasticitet. Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen. 

ENERPEEL® PA är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:
• Hudförnyelse (Hudföryngring)
• Hyperpigmentering (inkl ytlig Melasma)
• Vissa acne ärr
• Generell oljebenägen hud
• Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer, rynkor, aktinska keratoser)
• Inflammatorisk Acne

BEHANDLINGEN 
Behandlingen är en ytlig/medium peeling och görs oftast som kur med 1 behandling var 7- 14 dag men som också kan göras tätare som intensivbehandling vid acne. Behandlingen kan också göras som enstaka behandling i uppfräschande, hudföryngrande syfte. 

FÖRE/UNDER
Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Peelingen appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en lätt svidande känsla uppstår. Applikationen upprepas i flera lager för mer djupgående behandling.  Efter verkningstiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Terproline alt Aknicare kräm som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd. 

EFTER
Vanligtvis får huden ingen eller minimal rodnad men står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Huden får omedelbar lyster och känns uppstramad. Efter någon dag kan lätt efterfjällning ske men är ingen regel. Behandlingen har få eller inga sidoeffekter som begränsar det sociala livet. Vid intensiv behandling kan dock tydligare tecken framstå. 

PRODUKTER UNDER BEHANDLINGEN
Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder.
 
KONTRAINDIKATIONER
• Graviditet & amning
• Aktiv inflammatorisk dermatit (herpes)
• Roacutane behandling de senaste 6 månaderna
• Allergi för pyruvic acid (Pyrodruvsyra)


Wilma -  En oas mitt i stan!

Till oss kommer ni när ni vill bli omhändertagna
i en rogivande miljö, och av kunnig personal.

Vi erbjuder er allt inom hud och kroppsvård;
Ansiktsbehandling, Fotvård, Massage & Spa-behandlingar, Vaxning, Brasiliansk vaxning, Fransar och bryn mm.

Vi jobbar med etablerade hudvårdsmärken som står för kvalitet så som Elizabeth Arden PRO, Elemis, Shiseido, Tebiskin och Synchroline.

Hyr vår relaxavdelning för möhippan, svensexan, eller tillsammans med vänner/ kollegor. En oförglömlig afton.

Välkommen, vi på Wilma tar hand om dig!

Kontakta oss

Adress:


Telefon:

E-post:

 
Skolgatan 56 A
903 27 Umeå

090 - 71 01 11

salongwilma@gmail.com
(ingen bokning via e-post)

Öppettider butik

Vardagar
Lördagar
10.00 - 18.00
10.00 - 15.00
 

Öppettider behandlingar & relax

Varierande öppettider: 08-23

Dela vår sida

Nu kan ni snabbt och enkelt dela vår hemsida med era vänner via sociala medier.