MANDELIC ACID 40% 

ENERPEEL® MANDELSYRA är baserad på mandelsyra. En ny säker peel med flera applikationsmöjligheter på en rad indikationer. Peelen har få sidoeffekter (ingen eller endast mindre fjällning) och är speciellt lämplig för känslig, lättrodnad hud med inflammationer. Behandling med mandelsyra är säkert på alla hudtyper och  även sommartid. 
ENERPEEL® MA har primärt goda rodnadsdämpande och inflammationshämmande effekter vid vuxenacne och rosacea tack vare dess fettlösliga och antibakteriella egenskaper. Peelen avlägsnar hornpluggar i talgkörtelutförselgångar och motverkar/förbättrar därmed acne och acnerelaterade hudtillstånd. ENERPEEL® MA har också god effekt som allmän hudföryngring med exfolierande och fuktgivande egenskaper. Peelen kan effektivt lösa upp hornlagret och yttersta cellagret, så att ny fräsch hud kan återbildas. Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen även om behandlingen är säker sommartid. 

ENERPEEL® MA är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:
• Rosacea och acne, framförallt hos vuxna med lättrodnad hy
• Hudförnyelse (Hudföryngring) • Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer och rynkor)
• Lämplig i kombination som post laser/ IPL 
 har här en fördelaktig antibakteriell verkan

BEHANDLINGEN 
Behandlingen är en ytlig peeling och görs oftast som kur med 1 behandling per vecka alternativt varannan vecka beroende på indikation och hudens kvalitet. Behandlingen kan också göras som enstaka behandling i uppfräschande, hudföryngrande syfte. 

FÖRE/ UNDER
Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Syran   appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en eventuell svag svidande känsla uppstår. Efter verknings tiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Sooth Cream som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd. 

EFTER
Graden av rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Huden upplevs oftast rodnadsdämpad direkt i samband med behandlingen och ingen eller endast mild efterfjällning sker beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med 7- 10 dagars intervall. 

PRODUKTER UNDER BEHANDLINGEN
Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder. 
 
KONTRAINDIKATIONER
• Graviditet & amning
• Aktiv inflammatorisk dermatit
• Roaccutan (isotretinoinbehandling de senaste 6 mån)
• Allergi mot Mandelsyra
• Ger tillfälligt ökad ljuskänslighet

Wilma -  En oas mitt i stan!

Till oss kommer ni när ni vill bli omhändertagna
i en rogivande miljö, och av kunnig personal.

Vi erbjuder er allt inom hud och kroppsvård;
Ansiktsbehandling, Fotvård, Massage & Spa-behandlingar, Vaxning, Brasiliansk vaxning, Fransar och bryn mm.

Vi jobbar med etablerade hudvårdsmärken som står för kvalitet så som Elizabeth Arden PRO, Elemis, Shiseido, Tebiskin och Synchroline.

Hyr vår relaxavdelning för möhippan, svensexan, eller tillsammans med vänner/ kollegor. En oförglömlig afton.

Välkommen, vi på Wilma tar hand om dig!

Kontakta oss

Adress:


Telefon:

E-post:

 
Skolgatan 56 A
903 27 Umeå

090 - 71 01 11

salongwilma@gmail.com
(ingen bokning via e-post)

Öppettider butik

Vardagar
Lördagar
10.00 - 18.00
10.00 - 15.00
 

Öppettider behandlingar & relax

Varierande öppettider: 08-23

Dela vår sida

Nu kan ni snabbt och enkelt dela vår hemsida med era vänner via sociala medier.