Dermaroller och Bio-oil - Risken med att rolla in växtoljor

Att köpa nålningsverktyg (kopior av  och DERMASTAMP®) på internet har blivit en stor trend. Vi får samtal från privatpersoner som frågar var de kan köpa nålningsverktyg och vi refererar till närmsta återförsäljare. Samtidigt blir de förvånade när vi säger att vi inte säljer längre nålar än 0,2 mm för privat bruk p.g.a. smittorisker o.s.v.


Trenden är att köpa så många och så långa nålar per rullhuvud som möjligt för behandling av ex. acneärr och strier och dessutom samtidigt rolla ner s.k. växtoljor (ex. Bio-oil). Det finns mängder av risker med att rolla ner okontrollerade växtoljor. Läs följande citat från hudläkaren Per-Håkan Olausson:

-Att först skapa förutsättningar för penetrans i huden med microneedling-verktyg (Dermaroller- stamp) och sedan applicera produkter baserade på växtoljor såsom ex. Bio-oil är att be om problem. Detta då hudbarriären inte skyddar längre och huden kommer då att reagera med sitt immunförsvar mot alla de främmande proteiner som finns i sådan produkt. I bästa fall blir det bara hög risk för tillfälliga inflammationsreaktioner, i näst bästa fall uppstår en livslång sensibilisering (allergi) mot någon eller några av de ingående ämnena och i värsta fall så skapar huden främmandekroppsreaktioner med permanenta granulom (inflammatoriska knölar) som till och med är svåra att åtgärda kirurgiskt. /Per-Håkan Olausson, hudläkare"
Var uppmärksam på vad för nålningsverktyg Du köper. Inget av ovan visade nålningsverktyg får använda varumärket DERMAROLLER® i sin marknadsföring.

Wilma -  En oas mitt i stan!

Till oss kommer ni när ni vill bli omhändertagna
i en rogivande miljö, och av kunnig personal.

Vi erbjuder er allt inom hud och kroppsvård;
Ansiktsbehandling, Fotvård, Massage & Spa-behandlingar, Vaxning, Brasiliansk vaxning, Fransar och bryn mm.

Vi jobbar med etablerade hudvårdsmärken som står för kvalitet så som Elizabeth Arden PRO, Elemis, Shiseido, Tebiskin och Synchroline.

Hyr vår relaxavdelning för möhippan, svensexan, eller tillsammans med vänner/ kollegor. En oförglömlig afton.

Välkommen, vi på Wilma tar hand om dig!

Kontakta oss

Adress:


Telefon:

E-post:

 
Skolgatan 56 A
903 27 Umeå

090 - 71 01 11

salongwilma@gmail.com
(ingen bokning via e-post)

Öppettider butik

Vardagar
Lördagar
10.00 - 18.00
10.00 - 15.00
 

Öppettider behandlingar & relax

Varierande öppettider: 08-23

Dela vår sida

Nu kan ni snabbt och enkelt dela vår hemsida med era vänner via sociala medier.